PRAVNA OBVESTILA

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine www.cirugi.si

Splošni pogoji spletne trgovine cirugi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino www.cirugi.si (v nadaljevanju »Spletna trgovina Čirugi«) upravlja podjetje Čirugi (v nadaljevanju »ponudnik«). Spletna trgovina Čirugi je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.

Ponudnik prodaja blago v Spletni trgovini Čirugi v svojem imenu in za svoj račun.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Spletne trgovine Čirugi, pravice in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko Spletne trgovine Čirugi brez predhodnega opozorila.

Dostopnost informacij 

V skladu z 43.b členom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:

• Ime in sedež podjetja.
• Kontaktne podatke, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav (e-pošta, kontaktni telefon).
• Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev.
• Nedvoumno določene cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki.
• Časovno veljavnost ponudbe.
• Pogoje dostave oziroma morebitne stroške dostave.
• Načine plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve.
• Pravico do odstopa od pogodbe v skladu s 43.č členom ZVPot-UPB2, vključno z opisom postopka ob pritožbi.
 

 Kupec v spletni trgovini

Uporabnik je oseba, ki uporablja ponudnikov sistem za nakup, torej kupec v Spletni trgovini Čirugi. Kupec z registracijo ali z nakupom potrjuje, da sprejema splošne prodajne pogoje ponudnika objavljene na tej strani.

 Ponudba izdelkov

Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v Spletni trgovini Čirugi. Kljub temu pa se lahko zgodi, da podatki (cena, rok dobave, lastnosti izdelka) niso pravočasno osveženi. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.

Fotografije prodajnih artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti in kakovosti izdelkov.

 

Postopek nakupa

Izberite izdelek in ga s klikom na gumb:

košarica  povlečete v košarico ali s klikom na gumb   košarica  dodate v košarico
 

V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek. Če želite dodati nov izdelek v košarico, kliknite na gumb »Nadaljuj z nakupovanjem«. Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano oziroma izdelkov ne boste odstranili iz košarice. V vsakem trenutku se lahko vrnete na nakupovanje in dodajate nove izdelke, pri čemer bodo že izbrani izdelki ostali v košarici.

Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na gumb »Na blagajno«.

V naslednjem koraku sledi vnos »Podatki naročnika« in vpis podatkov za dostavo, če se razlikuje od naslova naročnika in izbira načina plačila. Postopek oddaje naročila je zaključen. Na elektronski naslov boste dobili sporočilo o oddaji naročila.

Nadaljnji koraki so odvisni od izbranega načina plačila:
• Plačilo po predračunu - ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po prejemu vplačila na transakcijski račun ponudnika, bo naročilo odposlano kupcu.
• Plačilo po povzetju - po potrditvi naročila, bo blago odposlano na naslov kupca v roku od 7 do 14 dni. Naročeno blago kupec plača z gotovino.

 

Cene v spletni trgovini

Vse cene v Spletni trgovini Čirugi so v EUR (evrih) in vsebujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Spletne cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Čirugi in se lahko razlikujejo od cen v trgovinah Čirugi. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru, da je podatek o ceni napačen oziroma v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila,  ponudnik kupcu omogoči odstop od nakupa ali predlaga  rešitev v oboje stransko zadovoljstvo.

 

Način plačila v spletni trgovini

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu (dostava Pošte Slovenije  ali druge dostavne službe),

  • z nakazilom na transakcijski račun ponudnika (po ponudbi/predračunu).

Ponudnik izda kupcu račun na trajnem mediju z razčlenjenimi stroški. 

Dobavni rok in dostava naročenih izdelkov preko spletne trgovine

Dobavni rok za naročene izdelke, ki so na zalogi, je od 2 do 7 delovnih dni. Izdelki, ki niso na zalogi, so dobavljivi v 7 do 14  dneh oziroma v roku, za katerega sta se sporazumno dogovorila kupec in ponudnik.

Dobavni rok za blago plačano po predračunu na transakcijski račun ponudnika začne teči prvi delovni dan po prejemu kupnine na transakcijski račun. Dobavni rok za blago, ki se plača ob prevzemu, začne teči z dnem potrditve naročila.

Ponudnik preko Pošte Slovenije ali druge dostavne službe naročene izdelke dostavi na naslov kupca ali drug naslov dostave, ki ga posreduje kupec.

 

Stroški pošiljanja in dostave naročenih izdelkov preko spletne trgovine

Ponudnik vrši dostavo blaga z odkupnino preko Pošte Slovenije.

Za dostavo blaga v vrednosti do 50 EUR ponudnik zaračuna znesek pošiljanja po ceniku izbrane dostavne službe, za dostavo blaga nad vrednostjo 50 EUR je pošiljanje brezplačno.

Pri plačilu blaga ob prevzemu kupec plača še stroške plačila s plačilnim nalogom BM02 po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Ponudnik vrši dostavo blaga, plačanega po predračunu/ponudbi preko Pošte Slovenije ali preko druge izbrane dostavne službe.

  Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da odstopi od kupoprodajne pogodbe in kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga na kontaktni e-naslov info@cirugi.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh.

Kupec vrne blago na naslov: Čirugi, Trg mladosti 6, 3320 Velenje. Blago mora biti ob vračilu nerabljeno, nepoškodovano, priložena mora biti kopija računa in izpolnjen obrazec za vračilo. Kupec sam krije stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. V primeru, da blago ni vrnjeno v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, si slednji pridržuje pravico do ponovne (in takrat nepreklicne) dostave takšnega blaga kupcu na njegove stroške.  

Če kupec prevzeto blago vrne v skladu s postopkom vračila blaga, mu ponudnik kupnino vrne  najkasneje v 15 dneh po prejemu odstopa od pogodbe oziroma  po prejemu vrnjenega blaga. Ponudnik izvrši vračilo kupnine kupcu na transakcijski račun kupca.

Blago lahko kupec vrne tudi osebno na naslovu: Čirugi, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, ob naknadno dogovorjenih terminih. Blago mora biti ob vračilu v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, nerabljeno in nepoškodovano, priložena mora kopija računa in izpolnjen obrazec za vračilo. Ponudnik lahko kupcu na njegovo željo blago zamenja za drugo ali pa vrne kupnino.

Obrazec za vračilo blaga lahko natisnete TUKAJ.

 

Garancija in pooblaščeni servisi

Ta točka velja za izdelke, ki imajo garancijo. Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Dobavitelj izdelka ponudniku jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga bo kupec uporabljal v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski rok začne teči z dnem izročitve izdelka kupcu. Za izdelke z garancijo kupljene v Spletni trgovini Čirugi veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

Kontakt za uveljavljanje garancije:
Čirugi,
Trg mladosti 6
3320 Velenje

Reklamacijska služba
e-naslov: info@cirugi.si
telefon: +386 41 347 446

 

Podatki o sklenjenih pogodbah oziroma opravljenih naročilih v spletni trgovini

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupcu pošlje elektronsko obvestilo o potrditvi naročila na njegov elektronski naslov). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji dogovorjeni in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku in je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika spletne trgovine, kupcu se na njegovo zahtevo posreduje v elektronski obliki.

 

Varnost prenosa in zaupnost osebnih podatkov v spletni trgovini

Ponudnik  zagotavlja varnost nakupov  v Spletni trgovini Čirugi. Podatke o kupcih, ki jih ponudnik pridobi na spletnem mestu www.cirugi.si, ponudnik skrbno varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004). Ponudnik zagotavlja, da bo zbrane podatke uporabljal izključno za izvedbo nakupov in obveščanje o  ponudbi za naročnike e-novic. Ponudnik podatkov ne bo predal nepooblaščenim osebam.

 

Pomoč uporabnikom spletne trgovine

Za informacije v zvezi z naročilom in njegovo dostavo lahko kupec ponudnika pokliče na telefonsko številko +386 41 347 446. Pokliče lahko od ponedeljka do petka od  8. do 14. ure, ali piše na elektronski naslov info@cirugi.si .Za splošne informacije o uporabi spletne trgovine lahko kupec pokliče na  telefonsko številko: +386 41 347 446  vsak delovnik od 8. do 14. ure ali piše na elektronski naslov info@cirugi.si .

 

Pritožbe in spori 

Ponudnik si prizadeva vse nastale spore reševati sporazumno Pritožbe lahko kupec posreduje ponudniku po elektronski pošti: info@cirugi.si  ali na naslov podjetja: Čirugi, Trg mladosti 6, 3320 Velenje s pripisom Pritožba. Ponudnik bo prejete pritožbe skušal obravnavati čim prej in skupaj s stranko najti ugodno rešitev. V kolikor se ne najde rešitve, je za reševanje sporov pristojno sodišče po sedežu ponudnika. 

 

Avtorske pravice

Vsebino, objavljeno na spletnih straneh spletne trgovine,  je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Ponudnik ali katera izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh spletne trgovine, napak ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

 Vaša privolitev

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z uporabo spletne strani ponudnika soglašajo z objavljenimi pravili in pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko Spletne trgovine Čirugi kadarkoli in brez predhodnega obvestila.


Informacije o uporabi spletnih piškotkov

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Odločbe novega zakona se pričnejo uveljavljati z dnem 15.6.2013 in veljajo za vse spletne strani, ki na kakršen koli način za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije.

V Direktivi je bil spremenjen člen, ki govori o piškotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogoče shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. računalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po novem mogoča le na podlagi privolitve uporabnika.

Uporaba piškotkov na spletu ni nič novega, pa vendar so uporabniki s takimi tehnologijami na splošno zelo slabo seznanjeni, prav tako tudi z orodji, s katerimi je piškotke mogoče upravljati. Kaj so spletni piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
življenjsko dobo piškotka;
vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporablja spletna stran?

- Piškotek, ki shranjuje sejo datr,lu,c_user,csm,fr,s,xs,43,x-src,presence,act

- Piškotki za zagotavljanje facebook funkcionalnosti__utma,__utmb,__utmc,__utmz

- Piškotki, ki jih uporablja spletna storitev Google Analytics remarketing_on

- Piškotek, ki pomni ali je obiskovalec že kdaj kupil v spletni trgovini favorites

- Piškotek, ki pomni priljubljene predmete obiskovalca rating_token

- Piškotek, ki pomni ali je obiskovalec že glasoval za predmet